top of page

Держава та бізнес: зустріч для змін у медичній галузі


Відбулася зустріч з головою Національної служби здоровʼя України Наталією Гусак, керівниками та лікарями приватних мереж клінік «Медична Зірка», Медичний центр "Мій Лікар" та лікарями комунальних медичних закладів.


Вдячні всій команді за зустріч, цікаву й ефективну дискусію та роз’яснення. В котрий раз НСЗУ довела, що держава і бізнес можуть плідно працювати у команді, слухати один одного і чути, шукати та знаходити не тільки спільний знаменник, але і нові рішення.


На зустрічі були підняті багато важливих запитань: покращення роботи і комунікації первинної та спеціалізованої ланок, вдосконалення роботи МІС та багато інших.


Одне з найважливіших та найболючіших запитань – це оплата за декларації мобілізованих лікарів та лікарів, які перебувають в декретній відпустці без застосування понижуючого коефіцієнта, якщо пацієнтів обслуговують інші лікарі даного закладу.


Оскільки серед лікарів первинної ланки є мобілізовані та лікарі, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною, дуже важливо, щоб дані категорії населення відчували підтримку держави та роботодавців, щоб після повернення на роботу, збереглись декларації та була гідна заробітна плата. Необхідно захистити права жінок та зберегти робочі місця мобілізованих лікарів, щоб підтримати бажання долучатися до захисту країни та збільшувати народжуваність.


Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю, оскільки вважаємо, що спільна діяльність та обмін досвідом дозволять покращити рівень медичних послуг та забезпечити високу якість надання медичної допомоги.


Наша мета - спільно з НСЗУ працювати над вдосконаленням галузі та забезпечити доступні та ефективні медичні послуги для всіх громадян.


13 переглядів0 коментарів
bottom of page